15 Ocak, 2011

KEZBAN PARİS'TE FOTOĞRAFLI ANLATIM - I

Günler önce yazdım size bir Paris seyahat güncesi hazırlayacağımı. Ama üşengeç eller bu ara fazlaca kurabiye hazırlamakla meşguldü. Ancak vakit buldum oturup bu konuyu detaylandırmaya.
Biz Paris'e gitmeden önce araştırdım aradım taradım pek de detaylı bir yazı bulamadım. Gerçi ben de ansiklopedinin P harfindeymişim de konu Paris'e gelmiş, onu anlatacakmışım gibi algılanmasın sakın :)
Çoğu şeyi unuttum bu yüzden fotoğraflara bakıp içimizi açalım ey blog sakinleri ...

  • Şehir oldukça planlı kurulmuş ve dünyanın en eski - gelişmiş metro yapılanmalarından birine sahip. Her yere metro ile gitmek mümkün. Tur ile gidiyorsanız eğer, tura bağımlı kalmak zorunda değilsiniz. Otellerden temin edebileceğiniz şehir + metro haritası ile dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.
  • Metro duraklarının girişlerinde bulabileceğiniz makinelerden carnet ismi verilen10'lu bilet alma imkanınız olacaktır. Metroya giriş yaptıktan sonra kullandığınız bileti atmayınız,  hatlar o kadar fazla ki bir durakta inip bir diğerine geçiş yapmanız gerektiğinde aynı bileti kullanabilirsiniz.
  • Yanınızda mutlaka şemsiyenizi taşıyınız, hele hele kış aylarında gidiyorsanız, atkı-bere-eldiven üçlemesi vazgeçilmeniz olacaktır.





Bir de unutmadan, zenci sokak satıcılarını anlatmadan geçemeyeceğim,  gittiğiniz her yerde sizi bulacak olan bu satıcılardan Eiffel Kulesi minyatürlerini çok çok uygun fiyatlara alabilirsiniz. İlginç olan tipine bakıp hangi ülkeden geldiğini anlıyor olmaları :)


Küçük mağazalarda Paris'e özgü hediyelik eşya bulma fırsatınız çok fazla , ama hatırlatmak isterim fiyatlar oldukça yüksek.




İşte en sevdiklerim; Kutular


 



Mutlaka görülmesi gereken Luxemburg Bahçeleri

Devamı çok yakında :)
aman dikkat çok yakında demem ortalama 1 aya denk geliyor :)

2 yorum:

Gökalp dedi ki...

senin bloglarının yayınlanması bizim paris'e gidebilme ihtimalimizden daha yakın ve yüksek ihtimal olduğundan bekleriz kezban...

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

paylasım ıcın tesekkurler.
kutuuuuuuuuuuuu ..
onlar ıcın gıderım Parıs'e

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...